Go to Top

Gyűjtögetők

GYŰJTÖGETŐK

„Egyedül? Nézz szét, mennyien vagyunk! Tömegek! Mindenki más és más. És minden nap jön valaki.”

A világon mindenhol élnek gyűjtögetők.

A gyűjtögetés, felhalmozás tematikája köré épülő előadásunk két éves kutatómunkánk egy pillanatképe a kísérleti színház, a performansz és az installáció műfajának keretein belül.

A gyűjtögetők különcök.

Előadásunkban négy gyűjtögető különös gondolkodásmódjába, problémáiba, s abba a sajátos világba tekinthetünk be, mely a gyűjtögetők fantáziájában, s közvetlen környezetében felépül. A tárgyak furcsa imádatába elvont fogalmak, emlékek, érzelmek, élmények gyűjtése is belefonódik, reflektálva a napjaink divatos közösségi oldalait is erőteljesen meghatározó lélektani gyűjtögetésre. A Gyűjtögetők 2 középpontjában az ember-tárgy, ember-ember kapcsolat kerül előtérbe: a  látványelemek mellett a téma és a karakterek interpretációjára és kidolgozására koncentrálunk.

A gyűjtögetők gondolkodásmódja rendkívül kreatív.

A kényszeres gyűjtögetés témájával 2016 elején kezdtünk foglalkozni. A féléves tervezési fázist egy első előadás követte 2016 novemberében, melynek középpontjában még cirkuszi elemek és kifejezésmódok álltak. Ebből kiindulva, ám lényegi elemeit elhagyva született meg egy új koncepció, mely teljesen átalakítva, más kifejezőeszközökkel, más történettel, más szöveggel és más szereplőkkel eltérő szempontból tekint a kényszeres gyűjtögetés problémájára

A gyűjtögetők sajátos szemléletmóddal rendelkeznek.

Célunk, hogy a társadalom által megbélyegzett gyűjtögetőkhöz egy, a hétköznapokban nem látható, más oldalról közelítsünk.

 

Szereplők:
Glass Benjamin
Cziráki Melinda
Jobbágy Bernadett
Tomi Kosynus 

Az előadás közösségi alkotómunkával jön létre Glass Benjamin vezetésével.
Alkotó munkatárs: Cziráki Melinda

Zene: Heidrich Roland
Dramaturg: Trojan Tünde
Kreatív munkatárs: Demes Hanna
Díszlet: Glass Benjamin
Technika: Budai Géza
Technikai munkatárs: Csillag Péter
Fotó: Molnár Csongor, Demes Hanna, Merényi Zsolt
Jelmez: Kuti Letícia, Ács Kata
Programozás: Imre Attila
Közreműködő: Kósa Dániel
Plakát: Sturm Dániel

Külön köszönet a volt alkotótársaknak, Vigh Alexandrának és Orbán Balázsnak.

Köszönet: Kovács Tamás, Bodó Rita, Cziráki Zoltán, Cziráki Zoltánné, Christof Glass, Pólya Sári, Kálmán Eszter, Kozma Bognár Sándor, Antal Attila, Galkó Janka

 

Oszd meg másokkal!
FacebookTwitterGoogle+Share