Go to Top

Entrópia

Kortárs tánc-performansz kísérlet

Az entrópia a tudomány fontos fogalma, egy rendszer rendezetlenségi fokát jellemzi. Minél magasabb egy anyag entrópiája, annál rendezetlenebb az állapota.

Az entrópia az energia átalakulási képességének, hasznosíthatóságának jellemzője. Az anyagok termodinamikai állapotának az a mértéke, amelyből következtethetünk a folyamatok irányára.

 

Képek

Az Entrópia tánc / mozgásszínház / performance produkció egy ipari hangulatú installációban, melynek alapját különféle szétbontott tárgyak, mosógépek, és egy működő zuhanyzó képezik.  Az előadásban egymástól távol álló elemek kombinálásával kísérletezünk: helyet kapnak egymás mellett a tánc, a mozgás, különböző képzőművészeti ágak (szobrászat, festészet), de mindemellett ipari szerszámok is, mint például a flex, a hegesztőgép vagy a kalapács. Munkánk fontos eleme a különböző anyagok, a víz, föld, festék, vas, acél, üveg és az előadó emberi testek összekomponálása.

Az Entrópia egy másik szférába akar emelkedni. A kísérletezés és az ipari, groteszk, bizarr, apokaliptikus hangulat kifejezése, megjelenítése fontosabb, mint a közönség által egyértelműen követhető történet.

Inspiráló performansz- és installációművészek: O de Sagazan, Otto Müehl, Jean Tinguely

 

Koncepció: Glass Ben, Monhor Viktória

Rendezés: Bitaróczky Eszter, Glass Ben, Monhor Viktória

Szereplők: Bitaróczky Eszter, Glass Ben, Monhor Viktória

Művészeti tanácsadó: Nyári Nagy Ibolya

Jelmez: Bitaróczky Eszter, Glass Ben, Monhor Viktória

Díszlet: Glass Ben, Gerencsér Tamás

 

 

Oszd meg másokkal!
FacebookTwitterGoogle+Share