Go to Top

Menni vagy maradni?

MENNI VAGY MARADNI?

Levegőszínházi játék a kivándorlásról, elindulásról, maradásról. Lélegzetelállító tánc-cirkusz-színházi produkció egy 10m magas vasszerkezeten.

Szereplők: Bardóczy Ilka, Glass Ben, Kiss Gergely Geret, Orbán Balázs, Simor Ágnes, Vincze Márton, Zoletnik Sophie
Zenei rendező, live act: Igaz Balázs
Zenészek: Horváth Richárd, Váczi Dani/ Vázsonyi János
Díszlet-torony: Glass Ben
Fény: Budai Géza
Rendezés: Glass Ben, Simor Ágnes

Partnerünk: TASZ
Támogatóink: Norvég Civil Támogatási Alap, NKA

Magyarországon mindenki számára érezhető és aktuális, a közéletben folyamatosan napirenden lévő társadalmi probléma a Menni vagy maradni? kérdése. A befogadó országok statisztikáiból már tudjuk, hogy a kivándorló magyarok száma évről-évre növekszik. Azonban nem ismerjük a kivándorlók személyes történeteit, sem a döntés mögött meghúzódó okokat és motivációkat. Mi ezeknek a kérdéseknek utána jártunk egy elgondolkodtató, de egyben humoros, sokrétű előadással.

A darab egy különleges díszlet tulajdonságaira és a szereplők egyéni képességeire épít. A színpad egy klasszikus múlt rendszerbeli Skoda és egy lakókocsiból „kinövő” torony. Ez a torony egy összetett térszerkezetet generáló, hol határozott, hol határozatlan falakkal, térelválasztásokkal, áttörésekkel tűzdelt architektúra. A szerkezeten a színpad vízszintes világához kötött mozgások olvadnak eggyé a színházi kifejezésmóddal. A légtorna teljes téri szabadságot élvező világának, pedig alapvető jellegzetessége a vertikális lehetőségek megnyitása.

A produkció előtörténete:

A darab első változata 2011‐ben készült el. A offline:ontheater társulat akkor egy 20 perces “torony performanszot” adott elő a Sziget fesztiválon, később az Andrássy úti színházi fesztiválon. 2012. augusztusára elkészült a második változata amelyik Agárdon a d’Watt fesztiválon a Gödör Kempingen került bemutatásra. Ez a 40 perces előadás cirkuszi számokkal és profi színházi világítással volt kiegészítve. 2014 nyáron készült a harmadik verzió, amelyikből a mostani darab kifejlődött.

Az előadást több éves alkotói kísérletezés előzte meg. Téri Gáspár, Bardóczy Ilka, Tóth Zoltán, Lippai Krisztina, Glass Ben munkáját köszönjük!

Időtartam: 60 perc

Hely igény: 12 m széles x 18 m mély sík tér, autóval, utánfutóval megközelíthető, függőleges irányban is akadálymentes terület.

Magasság: 11 m

Kötési pontok: 1, a torony rögzítése hátsó irányban történik

Előadók száma: 10

Résztvevők száma: 15

Oszd meg másokkal!
FacebookTwitterGoogle+Share